søndag 13. februar 2011

Baking, .. faktisk.. :)

Jeg baker ikke ofte, men når jeg først baker koser jeg meg glugg, og kan gjerne ta litt av.


I kveld ble det en rom-kake og forskjellige muffinser.


-peppermynte


-sitron


-sjokolade


og naturell muffins.


(Med sjokolade/rom smørekrem på)




Fant en grunnoppskrift på nettet for en stund tilbake som måtte prøves ut..


Å vet dere, den oppskrifta er genial!


-muffinsene hever jo! :)




Her er grunnoppskrift på denne typen muffinser:


3 egg


3,5 dl sukker


225g margarin


2dl melk


5 dl hvetemel


3ts bakepulver


3 ts vaniljesukker




Egg og sukker vispes godt til eggedosis.


Smøret smeltes, ha i melken.


Det tørre blandes og ha`es vekselsvis i eggedosisen sammen med melkeblandingen.


Stekes på 180 grader i 20 minutter.




Jeg har laget disse med forskjellige smaker, i dag ble de som er nevnt over brukt:)


Noe som og er veldig godt er å legge en dumle i hver muffins før man steker dem;)





Nå begynner moroa:


Ser det er litt klusj i bildene så får skrive tekst over hvert enkelt ..


Smør og sukker piskes hvitt:


dette er et bilde underveis, skal som sagt piskes hvitt!:)




Kaka er klar til å gå inn i ovnen.


Sukker og smør blir eggedosis:p


Kake i ovnen:
Eggedosis piskes. Du ser at eggedosisen er ferdig når du "skriver ole i den" og du avslutter e`en mens o`en fortsatt er synlig.. :p


Ferdig muffins:


Slik ser de altså ut, de går faktisk oppover!!:p


Ferdig resultat av kaka:


Ble veldig misfornøyd med den denne gangen ja!


var litt uheldig.


Muffins med rom/sjokoladekrem:

Noen av muffinsene i kjøleskapet:

som du ser på bildet er det to forskjellige smørekremer.

-Den lyse er sjokoladeromkrem, mens den mørke er sjokoladekrem.



Romkake:

150 gram margarin

300 gram sukker

2 egg

50 gram dronningsjokolade (ikke den hvite)

2 dl melk

300 gram hvetemel

3 ts bakepulver



Fyll/pynt:

150 gram margarin

500 gram melis

100 gram dronningsjokolade

6 ss varm (ferdigkokt) kaffe.

en halv flaske romessens.

2 egg.



Kaken:

Rør smør og sukker hvitt.

Smelt sjokoladen (legg den i en bolle og varm den i vannbad eller micro.varmer du den i microen må du følge GODT med slik at den ikke blir for varm .. da blir den kornete) og rør inn sammen med ett og ett egg.

Bland mel og bakepulver og rør vekselsvis med melk.

smør en stor rund form og stek på nederste rille ved 180 grader i omlag 50 minutter.



Avkjøl på rist.

Dynk bunnen med litt melk.



Fyll:

Smelt sjokoladen i varm kaffe.

Bland smør med melis. (piskes hvitt)

Tilsett egg og pisk godt.

Ha i rom essensen.



På/til begge disse oppskriftene skal smøret/melange være romtemperert, IKKE smeltes!:)







Nåå er det kveld her i gården.. nattnatt ;)






2 kommentarer:

Kobra sa...

Åh, så deilige kaker!! Elsker muffins!! Det mååå jeg prøve meg på igjen en dag :D

Capricorn sa...

Takk :) ser frem til å se baking i din blogg og :p