lørdag 25. juni 2011

Jeg har vært på bruktbokhandelen igjen!
Mange skatter der..
Her er noe av det som ble handlet denne gangen:

(-står tekst under bildene + at bildene er hentet fra google`s bildesøk)

En djevel i prada.
Småbyjenta Andrea Sachs får drømmejobben rett etter college. Hun blir ansatt som assistent for den suksessrike redaktøren i magasinet Runway, Miranda Priestly. Amanda befinner seg plutselig i et miljø der man roper Prada!, Armani! og Versace! rundt hvert hjørne. Uten å anstrenge seg, kan imidlertid Miranda forandre hver og en av disse hippe og sofistikerte menneskene til et engstelig og sutrende barn. Boka er filmatisert.

En shopaholikers hemmelige drømmeverden.
Rebecca Bloomwood er journalist i tidsskriftet Vellykket sparing. I arbeidstiden gir hun leserne råd om hvordan de skal ta vare på pengene sine. Fritiden bruker hun til å shoppe. Hun vet hun har mistet kontrollen over økonomien, at hun burde skjære ned på forbruket og ta kontakt med banken og kredittkortselskapene. Men det er alltid noe hun simpelthen må ha. Dette er den første boka om Rebecca.

Luftslottet som sprengtes.
Kritikerroste Stieg Larssons tredje kriminalroman om Lisbeth Salander og Mikael Blomkvist.KAN FORHÅNDSBESTILLES. KOMMER MIDT I NOVEMBER. To personer tas inn for øyeblikkelig hjelp på akuttmottaket på Sahlgrenska sjukhuset i Göteborg. Den ene er Lisbeth Salander, som er etterlyst mistenkt for dobbeltmord. Hun har en livstruende skuddskade i hodet og må opereres umiddelbart. Den andre heter Aleksandr Zalatsjenko, og det er Salander som har gått løs på ham med øks. Luftslottet som sprengtes starter der Jenta som lekte med ilden slutter. Lisbeth Salander har overlevd å bli levende begravd, men problemene hennes er langt fra over. Zalatsjenko er tidligere yrkesmorder i den sovjetiske etterretningstjenesten. Han er dessuten Salanders far, og han har prøvd å ta livet av henne. Sterke krefter vil nå uskadeliggjøre henne en gang for alle. Samtidig graver Mikael Blomkvist i tidsskriftet Millennium i Salanders skjulte fortid.Luftslottet som sprengtes er den tredje i en serie på tre kriminalromaner om Mikael Blomkvist og Lisbeth Salander. Gyldendal har tidligere utgitt Menn som hater kvinner (2006) og Jenta som lekte med ilden (2007). Berit Kobro, VG«… et helt usedvanlig sterkt og drivende spennende verk, kanskje noe av det beste som er skrevet på mange år innen nordisk krim. » Turid Larsen, Dagsavisen

Jenta som lekte med ilden.
Kritikerroste Stieg Larssons andre kriminalroman om Lisbeth Salander og Mikael Blomkvist Lisbeth Salander vender tilbake til Sverige etter et lengre opphold i utlandet. Hun har skaffet seg en stor sum penger og er for første gang i sitt liv økonomisk uavhengig. Samtidig har Mikael Blomkvist i tidsskriftet Millennium fått tilgang på brennhett nyhetsstoff: Journalisten Dag Svensson og hans samboer Mia Bergman har kommet over avslørende opplysninger om en omfattende sex-handel mellom Øst-Europa og Sverige. Mange av dem som er innblandet i saken, har fremtredende posisjoner i samfunnet. Dystre hendelser i Salanders fortid begynner også å gjøre seg gjeldende. Da Dag og Mia blir brutalt myrdet, rettes mistanken mot Salander, og en storstilt politijakt settes i gang. Salander bestemmer seg for å gjøre opp med fortiden en gang for alle og sørge for at de som fortjener det, får sin straff. Blomkvists og Salanders veier krysses nok en gang.Jenta som lekte med ilden er den andre i en serie på tre kriminalromaner om Mikael Blomkvist og Lisbeth Salander. Den første, Menn som hater kvinner, ble hyllet av en enstemmig norsk presse da den utkom våren 2006.

Harry potter & the goblet of fire. (men på norsk)
Finner ikke bokomtalen, men kan skrive den på senere når jeg får anledning ;)

Menn som hater kvinner.
Menn som hater kvinner ble tildelt Glassnøkkelen for Skandinavias beste kriminalroman i 2006. Økonomijournalisten Mikael Blomkvist får et uvanlig oppdrag: Henrik Vanger, tidligere industrileder, vil at Blomkvist skal finne ut hva som hendte med Vangers unge slektning Harriet. Hun har vært sporløst forsvunnet i snart førti år. Terningkast 6. «Anbefales på det varmeste.»Ingrid Brekke, AftenpostenTerningkast 6.Lars Helge Nilsen, Bergens Tidende«Mektig krimettermæle uten én side for mye … en mesterlig roman.»Kurt Hanssen, Dagbladet«… gir mange timers strålende underholdning.»Leif Ekle, NRK P2«En leseropplevelse av de sjeldne!»Frank Brandså, Hamar Arbeiderblad«Perfekt krim.»Gunhild Lervåg, Vårt Land«Menn som hater kvinner er kjempespennende! … jeg ble ferdig med den klokken fire en natt!»Ingar Sletten Kolloen i spalten «Boken» i VG

En shopoholikers uimotståelige nye verden.
For Rebecca Blomwood kunne ikke livet vært bedre. Hun har en godt betalt jobb på frokost-tv, brukbart forhold til banken, og når det gjelder å bruke penger, er hennes nye motto: Kjøp bare det du trenger! Problemet er at hun har fått et tilbud om å jobbe i New York. Hvordan skal hun klare å holde seg unna fristelsene på Bloomingdales, Saks, Barneys og salget hos Prada? Dette er den andre boka om Rebecca.

Ikke uten min datter.

Boka fortel ei sann historie om Betty Mahmoody, og hennar familie.

Ho er lykkeleg gift med Sayyed, og dei har den seks år gamle dattera Mahtob.

Sayyed jobbar som lege på eit sjukehus, men trivselen blir berre dårlegare og dårlegare. Når sommaren kjem får han overtalt kona Betty og Mathob til å besøke heimlandet hans, Iran.

Besøket skulle vare i to veker.

Da heimreisedagen nærma seg, erklærte Sayyed at dei skulle bli i Iran for alltid!Jeg er veldig usikker på om de shopoholiker bøkene er helt min stil.. Men vi får se.
Har begynt med den første boka i stieg larsson triologien og må si jeg synes den er veeeldig treg oppstart på.. menmen..
Jeg har også begynt på en djevel i prada, å den er noe mer "actionfyllt" fra side èn..
Leser også på noen serier, men har litt pause der akurat nå. De jeg leser er:
Kystens datter.
Rosehagen.
Teppefall.
Cornelia.

Ikke så mye tid til lesing nå på sommeren.. blir mest et par sider før man sovner om kvelden.. hehe:)

Har du en bok å anbefale meg!?

Ingen kommentarer: